info

SULF värnar miljön! Om medlemsavgiften betalas elektroniskt av alla SULF-medlemmar, gör det skillnad för miljön. Så för miljöns skull – välj autogiro eller e-faktura. För pappersavier tillkommer en avgift om 19 kr per utskickad avi från årsskiftet. Läs mer här eller kontakta SULF:s medlemsregister.

För dig som är anställd vid:

  • en kommun, ett landsting eller företag och kommunalförbund som är medlemmar i Pacta

Omställningsavtalet i korthet
Inom kommunalt område finns ett omställningsavtal som omfattar den som blir uppsagd från en tillsvidareanställning p.g.a. arbetsbrist under förutsättning att anställningen var på minst 40 procent av heltid och man varit anställd i minst ett år hos arbetsgivaren. Det kommunala omställningsavtalet omfattar inte tidsbegränsat anställda. Stöd ges från Omställningsfonden.

Stöd från Omställningsfonden

  • Omställningsfonden erbjuder stöd i att hitta ett nytt arbete.
  • Om du varit anställd hos arbetsgivaren i minst fem år sammanhängande (varav minst fyra år som tillsvidareanställd) kan du även få komplettering av arbetslöshetsersättningen upp till 80 procent av tidigare lön under 200 ersättningsdagar och därefter upp till 70 procent under ytterligare 100 ersättningsdagar.

Läs mer om Omställningsfonden

Vanliga frågor och svar

Vad gäller om jag har rätt till utfyllnad av arbetslöshetsersättning genom avtalet inom kommunal sektor – kan jag också få stöd från SULF:s inkomstförsäkring?
Svar: Man kan inte samtidigt få ersättning via ett det kommunala omställningsavtalet och SULF:s inkomstförsäkring.  Lagen om arbetslöshetsersättning säger att du som mest ska få arbetslöshetsersättning motsvarande 80 procent av din tidigare inkomst.

För att du ska kunna få ersättning från SULF:s inkomstförsäkring behöver du först ha uttömt möjligheterna att få ersättning från ditt omställningsavtal. Det innebär att om du har rätt till komplettering av a-kassan från Omställningsfonden ska du i första hand söka denna. Om du inte har rätt till ersättning därifrån kan du istället ansöka om ersättning från SULF:s inkomstförsäkring.

Hittade du det du sökte?

Sulf.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det.