SULF stödjer March for Science. I en tid när faktaresistens, alternativa fakta och falska nyheter förekommer flitigt  i samhällsdebatten vill vi värna källkritik, kritiskt tänkande och ett vetenskapligt angreppssätt. Läs manifestet här.

Vårt samhälle bygger på resultat från forskning. För oss, liksom för många andra svenska organisationer och företag, är vetenskap en grundpelare i vår verksamhet. Samhället och forskarna behöver varandra för att klara utmaningarna som mänskligheten står inför.

Vi hoppas att så många av våra medlemmar som möjligt också vill stödja manifestationen den 22 april för en öppen, inkluderande och tillgänglig vetenskap!

Marscher arrangeras i Göteborg, Uppsala, Umeå, Luleå och Stockholm. SULF-medlemmar från Lunds universitet kommer att ansluta till marschen i Köpenhamn.

Stockholm: Vill du hjälpa till med att förbereda marschen? Inför manifestationen anordnas två workshopar där den som vill kan tillverka plakat och banderoller liksom få info om vad det innebär att vara volontär. Dessa workshopar äger rum den 11 april och den 19 april kl. 16:30-19:30 på CityLife konferensanläggning, Sveavägen 63.  Alla som vill hjälpa till är mycket välkomna till mötena.

22 april: Vi samlas kl. 12:00 på Mariatorget. Marschvägen är ca 2 km lång och vi räknar med att vara framme på Medborgarplatsen kl. 13:30. Då vidtar ett scenprogram fram till ca kl. 15:00 där bland annat forskningsministern, landshövdingen, artister och företrädare för andra samhällssektorer medverkar.

Läs mer på webbplatsen och Facebook.

Hittade du det du sökte?

Sulf.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det.