Dag: Torsdag 5 december
Tid: 10-16, frukost serveras från 9.30
Plats:
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm www.wtc.se
Lokal: Manhattan

Denna temakurs tar sikte på dig i din roll som förtroendevald för SULF och Saco-S och ditt ansvar att ge medlemmarna likvärdigt stöd och bemötande. Arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljö och arbete mot diskriminering och trakasserier behandlas på kurserna Steg 3 och 4.

För en facklig organisation är likabehandling en grundläggande värdering. För att det ska bli mer än ord i styrdokument behöver vi aktivt diskutera hur vi konkretiserar denna värdering i vårt dagliga arbete. Men vad betyder det i praktiken att behandla alla medlemmar likvärdigt? Och när blir det lättare sagt än gjort? Det fackliga uppdraget har tydliga gränser, men i mötet med medlemmars behov och förväntningar så utmanas de gränserna.

Genom denna kurs vill vi erbjuda ett tillfälle att genom kunskap, diskussion och reflektion skapa bättre förutsättningar för förtroendevalda att både sätta gränser och agera på saklig grund för att utveckla oss själva och våra organisationer Saco-S och SULF.

Kursen kommer att processledas av Pär Wiktorsson Harrby, konsult på Karlsson och Wiktorsson och tjänstemän från SULF:s kansli kommer att föreläsa.

  • Vad säger stadgan om likabehandling?
  • Verktyg för ett inkluderande bemötande
  • Gränsdragning i det fackliga uppdraget
  • Normkritiskt förhållningssätt

Inga förkunskaper krävs.

Målgrupp

Kurser riktar sig till dig som är förtroendevald inom SULF eller Saco-S.

Anmälan

Anmäl dig här. Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig

Hittade du det du sökte?

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.