info

SULF värnar miljön! Om medlemsavgiften betalas elektroniskt av alla SULF-medlemmar, gör det skillnad för miljön. Så för miljöns skull – välj autogiro eller e-faktura. För pappersavier tillkommer en avgift om 19 kr per utskickad avi från årsskiftet. Läs mer här eller kontakta SULF:s medlemsregister.

Saco-S-rådet vid Uppsala universitet bjuder in till seminarium om
Kön och excellens
”Vid anställning skall avseende fästas bara vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet. Skickligheten skall sättas främst, om det inte finns särskilda skäl för något annat” Lag (1994:260) om offentlig anställning

I den bästa av världar vore det enkelt att bedöma vilken av de sökande till en anställning som universitetslärare som är den skickligaste. Det är en grannlaga uppgift som rekryteringsgrupperna vid våra lärosäten brottas med. Frågan är om och hur kön spelar roll. Git Claesson Pipping har uppmärksammat frågan och leder ett seminarium om hur det kan se ut vid våra lärosäten vid rekrytering och befordran.

Datum: 13 november
Tid: 15:15-16:00
Lokal: Sal VIII, Universitetshuset

Inbjuden talare är Git Claesson Pipping, förbundsdirektör på Sveriges universitetslärare och forskare (SULF). Efter seminariet håll Saco-S-rådets årsmöte i samma lokal.

Hittade du det du sökte?

Sulf.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det.