Webbinarium: Den nya åldern

Digitalt

Bild på tre personer runt ett bord. En äldre kvinna pratar och de andra lyssnar.Välkommen på ett spännande webbinarium om ålder och dess fördomar med framtidsspanaren och kommunikationskonsulten John Mellkvist. Deltagandet är kostnadsfritt och alla intresserade är välkomna!

Vi lever i ett åldersfixerat land, i en åldersfixerad tid. Det är lätt att tänka att man har fel ålder, hela livet. Och ålder har som ämne blivit glödhett. Samtidigt som medellivslängden ökar, folkhälsan förbättras och allt fler ställer in sig på längre arbetsliv, så är åldersfördomar ett växande problem. Nyligen utsåg Världshälsoorganisationen, WHO, ålderismen till en global utmaning och efterlyser strategier för att vända utvecklingen.

När: Fredag 11 februari, 12:00–13:00.
Var: Webbsändning. Du får länken efter att du har anmält dig.
Anmälan: Anmäl dig till webbinariet här.

Mer information

Webbinariet anordnas som en del av Akademikerveckan där Sacoförbunden kraftsamlar för att lyfta frågor som är viktiga för Sveriges akademiker.

Är du förtroendevald? Läs mer om hur du kan aktivera din arbetsplats under Akademikerveckan.

Frågor?

Kontakta akademikerveckan@saco.se om du har några frågor om detta webbinariet.

Om föreläsaren

På bara några år har John Mellkvist blivit en av Sveriges starkaste och mest tongivande röster när det gäller att förbättra attityderna till ålder och att minska ålderism och åldersdiskriminering.

Med start i sina sociala medier, via morgonsoffor, krönikor, debattartiklar och föreläsningar – och med såväl aktuell forskning och egna observationer som stöd – har John lyft samtalet till att handla mer om åldrandets positiva aspekter och de möjligheter som följer av uppsamlad livserfarenhet – inte minst hur denna kan vara till hjälp för dem som har mindre av densamma.