info

Det går för tillfället inte att nå Akademikernas a-kassa via deras webbplats eller Mina sidor hos dem, mer information finns på akademikernasakassa.se. Det här påverkar också utbetalning från SULF:s inkomstförsäkring hos Folksam. Utbetalningen från inkomstförsäkringen sker en vecka efter att utbetalningen från a-kassan har genomförts.

Förbundet har drygt 25 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet i Gamla stan i Stockholm.

Ditt uppdrag

Du ansvarar för SULF:s kansli som består av tre enheter och vår stab. I uppdraget som förbundsdirektör är fokus på att tillsammans med SULF:s ledningsgrupp utveckla SULF:s medlemsleverans, driva opinionsbildning samt leda kansliet till att vara en modern och digital organisation.

  • Utveckla leveransen till SULF:s medlemmar
    Till exempel medlemsrådgivning, råd och stöd i arbetsrättsliga frågor, stöd till lokalt fackligt förtroendevalda samt kommunikation och medlemsrekrytering och medlemsvård i stort.
  • Stärka SULF:s politiska påverkans- och opinionsarbete
    Förbundet vill vara en stark medlemsorganisation som har en tydlig röst i politiken, inte minst genom opinionsbildning. Här vill vi stärka vår politiska roll för att visa på den viktiga position som den sektor vi företräder har för utvecklingen av samhället.
  • Leda kansliet
    I förbundsdirektörens uppdrag ligger att fortsätta arbetet med att bibehålla och utveckla kansliet som en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och samtidigt fokusera på att modernisera och digitalisera arbetet.

Din bakgrund

Att leda en organisation vars verksamhetsmål leds av förtroendevalda ställer speciella krav på förståelse av dynamiken mellan förtroendeled och kansli. Därför söker vi dig som har erfarenhet från att leda en demokratisk, politisk eller medlemsstyrd organisation.

Vi söker efter en modern ledare som är prestigelös och coachande. För detta krävs goda ledaregenskaper med ett tydligt ledarskap som bygger på tillit och förtroende.  Du behöver ha såväl kunskap som intresse för arbetsrätt och den svenska modellen liksom den fackliga struktur vi verkar inom. Du behöver också ha mycket god kännedom om politiskt påverkansarbete och om det högskolepolitiska landskapet. Vi ser gärna att du både har erfarenhet från att leda eller verka inom akademin, och har en helhetssyn på akademins förutsättningar och villkor för de som arbetar där. Du ska ha en relevant akademisk examen, doktorsexamen är meriterande men inget krav.

Som person

Vi söker dig som har ett stort intresse av att motivera, leda och utveckla dina medarbetare. Du är en relationsinriktad, trygg och tillitsfull ledare som är orädd, smidig och har mycket god samarbetsförmåga. Du tycker om att vara SULF:s ansikte utåt samt är duktig på att kommunicera både externt och internt. Du är nyfiken som person, tycker om att hålla koll på omvärld och trender och har stort intresse i att få SULF att växa ytterligare. 

Vi erbjuder

Hos oss får du ett spännande ledaruppdrag där du är med och utvecklar SULF in i framtiden. Utöver ett spännande och utvecklande uppdrag får du arbeta i trevlig miljö i Gamla stan där vi sitter i moderna lokaler med 1600-talscharm.  Vi är stolta över våra kvalificerade medarbetare och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter. Vi har också mycket goda anställningsvillkor.

Sök tjänsten

Varmt välkommen med din ansökan! Klicka här för att komma till ansökningsformuläret. Sista dag att söka är 7 september.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med &Partners konsult Annika Stålhandske. Har du några frågor når du lättast Annika via annika.stalhandske@andpartners.se.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}