info

SULF:s kansli på Ferkens gränd är stängt för spontanbesök. Service via telefon och mejl ges som vanligt.

info

Kansliet är stängt 13-14 maj / The office is closed 13-14 May

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en betydelsefull aktör inom universitets- och högskoleområdet. Vi söker nu en chef som vill vara med och skapa bättre villkor och förutsättningar för universitetslärare och forskare.

Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att de ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller. Som chef kommer du att stötta och utveckla en enhet som arbetar med en av landets viktigaste yrkesgrupper – universitetslärare, doktorander och forskare.

Enheten består av nio ombudsmän, varav en finns i Malmö och två i Göteborg, samt två förbundsjurister. Enhetens uppdrag är att ge stöd och råd till enskilda medlemmar lokala förtroendevalda, genomföra fackliga förhandlingar och i förekommande fall juridiska processer, medlemsrekrytering, föreläsningar, utbildningar och arbeta med opinionsbildning.

Enhetschefen ska vara en stark motor i enhetens fortsatta utvecklingsarbete, inklusive metodutveckling och att integrera SULF:s visioner i det arbetsrättsliga arbetet. Då SULF är en liten organisation kommer du även ha en del handläggande arbetsuppgifter inom enhetens område. Som medlem i ledningsgruppen får du bidra till att SULF:s kansli är en välfungerande verksamhet.

Du har

  • Goda kunskaper om arbetsrätt och erfarenhet av förhandling.
  • God kunskap om lokalt och centralt fackligt arbete.
  • Har erfarenhet av eller intresse av att utveckla ett ansvarsfullt och målorienterat ledarskap.
  • Akademisk examen.

Det är meriterande om du också har

  • Erfarenhet av att leda specialister.
  • Erfarenhet av personalledning och/eller ledarskapsutbildning.
  • Kunskap om högskolesektorn och dess särregleringar.
  • Specialistkompetens inom pensioner eller statistik.

Du får

Utöver ett spännande och utvecklande uppdrag får du arbeta i trevlig miljö i Gamla stan i Stockholm. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter. Vi har också ett lokalt kollektivavtal med mycket goda anställningsvillkor.

Du får möjlighet att utvecklas som chef och ledare och kommer att tillhöra en miljö där det finns specialistkunskap inom många områden.

Tillträde 16 augusti.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SULF med &Partners. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan innehållande CV och personligt brev via &Partners så snart som möjligt dock senast 2021-03-15. För att söka tjänsten, klicka här.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsult Annika Stålhandske på telefonnummer 0765-259051 eller annika.stalhandske@andpartners.se.

Facklig företrädare på arbetsplatsen är Catrine Folcker, cfo@sulf.se, 08-505 836 10.

Varmt välkommen med din ansökan!

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har 21 600 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskolor. Förbundet har drygt 25 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet. Det är lokaliserat i Gamla stan, Stockholm, och kombinerar moderna kontorsmiljöer med 1600-talshusens charm. Närheten till alla former av kommunikationer gör det enkelt att ta sig hit och Gamla stans butiker och restauranger bidrar till ett varierat utbud. Läs mer om oss på sulf.se.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss vänligen men bestämt samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.