SULF.se / Nyhetsarkiv / Nyhet / SULF söker: Kommunikatör som gillar digitala kanaler

#kommunikatör #nyttjobb #sulf
Kommunikatör som gillar digitala kanaler

SULF söker dig som genom ett brett och genomtänkt kommunikationsarbete vill vara med och stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper – universitetslärare, doktorander och forskare.

Vi är ett fackförbund som förenar professions-, utbildnings- och forskningspolitiska frågor med villkorsfrågor för att kunna bidra till akademins utveckling. Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att de ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller. Nu vill vi bli ännu bättre med din hjälp!

Din roll
Som kommunikatör hos oss kommer du att vara del i SULF:s kommunikationsenhet. På ett operativt och strategiskt sätt bidrar du genom aktiv kommunikation till att öka synligheten för förbundet. Du kommer att planera, genomföra och följa upp marknadsförings- och kommunikationsaktiviteter, bland annat för att rekrytera och behålla medlemmar genom att tydliggöra medlemsnyttan. Du kommer också aktivt delta i förbundets övriga kommunikationsarbete, bland annat genom att stötta våra lokala fackliga företrädare och kollegor såväl strategiskt som operativt. Då rollen delvis är ny får du givetvis vara med att bygga upp, forma och utveckla innehållet i tjänsten. Och det nya handlar framför allt om att stärka förbundets digitala kommunikation.

Du har

  • Breda erfarenheter inom kommunikationsområdet, såväl operativt som strategiskt
  • Förmåga att som en driven skribent anpassa innehållet för olika kanaler och målgrupper.
  • Erfarenhet av målgruppsanpassad kommunikation i såväl digitala som traditionella kanaler.
  • Kunskaper om samt erfarenheter av strategisk kommunikation.
  • Intresse av att utveckla kommunikation i digitala kanaler.
  • Högskoleutbildning inom marknadsföring/kommunikation/journalistik.

Om dig
Hur du är som person är det viktigaste för oss. Vi ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund, utan till nyfikenhet, allmänbildning, ansvarskännande, initiativrikedom, envishet, inspirationsförmåga, engagemang och omdöme.

Vi tror att du är självgående men samtidigt prestigelös och inriktad på att bästa resultat nås genom samarbete. Vi ser även att du kan växla mellan löpande kommunikationsarbete och utvecklingsprojekt. Du kommer att trivas extra bra om du har ett stort samhällsintresse.

Uppgifterna förutsätter att du har minst fem års relevant yrkeserfarenhet. Det är inget krav men det är meriterande om du har erfarenhet av arbete eller annat engagemang i en medlemsstyrd organisation.

Självklart är det även meriterande om du har erfarenheter av att självständigt leda kommunikationsprojekt. Vi blir också lite extra nyfikna om du har erfarenhet av digitala marknadsförings- och kommunikationsaktiviteter i syfte att stärka kundrelationer eller rekrytera nya medlemmar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inställt på utveckling. Vi är en liten men naggande god kommunikationsenhet på ett trevligt förbundskansli i Gamla stan i Stockholm. Vårt kollektivavtal erbjuder mycket goda villkor och tjänstepension är en självklarhet. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter.

Arbetet på kansliet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om högskolan. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap om denna samhällssektor, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt.

Övriga upplysningar
Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde snarast.

För ytterligare information kontakta:
Jon Stenbeck, kommunikationschef, js@sulf.se, 08-505 836 15
Facklig företrädare är Friedrich Heger, fh@sulf.se, 08-505 836 36

Skicka din ansökan till ansokan@sulf.se . Märk varje bilaga med texten kommunikatör och ditt eget namn. Vi vill ha din ansökan senast den 28/11.

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har 20 600 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskolor. Förbundet har drygt 25 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet. Det är lokaliserat i Gamla stan, Stockholm, och kombinerar moderna kontorsmiljöer med 1600-talshusens charm. Närheten till alla former av kommunikationer gör det enkelt att ta sig hit och Gamla stans butiker och restauranger bidrar till varierat lunchutbud.

Vi kan högskolan! Sveriges universitetslärare och forskare, SULF, är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Bli en av oss!
Hittade du det du sökte?