Sök efter:

SULF 40 år: Akademi och aktivism - tabu eller en förbannad skyldighet? 

SULF fyller 40 år 2024 och det vill vi fira med en serie lunchsamtal. Det första samtalet är den 13 mars. Förutom en inledande mingellunch bjuder vi på ett spännande samtal mellan olika aktörer i akademin. Några av de som deltar i samtalet är professor Sverker Sörlin, Anna-Karin S Johansson, generalsekreterare på Svenska Unescorådet, Jacob Färnert, ordförande SFS och Camilla Hansén, ledamot i utbildningsutskottet (MP). SULF:s förbundsordförande Sanna Wolk inleder. Cecilia Garme är moderator.

Vi är på väg in i en tid där universitetens roll som kritisk kraft är oerhört viktig. Några av frågorna som kommer att lyftas under samtalet är:    
- Varför är forskare är så centrala för demokratin?  
- Varför är det så viktigt att stå upp och försvara det fria samtalet, forskningen och demokratin nu?   
- Får man ha åsikter som statstjänsteman?   
- Förpliktigar rollen som universitetslärare och forskare till engagemang i aktuella samhällsproblem?   
- Hur påverkar hot och hat, hets och påtryckningar möjligheten att verka som lärare och forskare inom akademin?   
- Vad är politikens roll?  
 
Tid och plats:  13 mars, klockan 11.30-13.00 i Sacos lokaler på Lilla Nygatan 14, Stockholm. Notera att seminariet inte webbsänds men det spelas in och kommer att finnas tillgängligt i efterhand på sulf.se. Lunchwrap serveras klockan 11.30 och seminariet inleds klockan 12.00.

Varmt välkommen till lunchseminariet den 13 mars! Antalet platser är begränsat och anmälan krävs. Anmälan är stängd men kontakta cl@sulf.se för sen anmälan.

PS. Kommande lunchsamtal om akademi och AI är den 22 maj och 11 september, samma tid och plats.