Sök efter:
Lön och lönesättande samtal

SULF:s lönestatistik och Saco Lönesök

Inför ett lönesättande samtal är det bra att orientera sig i hur relevant lönestatistik ser ut.

SULF:s lönestatistik

Varje år sammanställer SULF lönestatistik. Statistiken samlar relevant lönestatistik för doktorander med tjänst, postdok, forskarassistenter, adjunkter, lektorer och professorer inom det statliga avtalsområdet.

Saco Lönesök

Saco Lönesök som är ett webbaserat statistikprogram där du själv kan ta fram statistik för SULF:s medlemmar eller för samtliga medlemmar i något annat Sacoanslutet förbund. Olika databaser med uppgifter från arbetsgivare och enkätdata finns att tillgå. Du som är medlem i SULF och statligt anställd hittar den mest relevanta statistiken under fliken "Löner från arbetsgivare".

Med Saco Lönesök har du tillgång till unik yrkesspecifik lönestatistik. Här kan du hitta medellöner och uppgifter om lönespridning för olika åldersgrupper, examensår, utbildningar, arbetsmarknadssektor med mera.

Om du är medlem – logga in för lönestatistik

För dig som är medlem har vi samlat SULF:s och Saco-S lönestatistik på dina sidor. Du måste vara inloggad på Mina sidor för att komma åt lönestatistiken. Om du redan är inloggad så klickar på Mina uppgifter uppe till höger, sedan på fliken lönestatistik och länken Saco lönesök.

Om du inte hunnit bli medlem är det enkelt att fylla i ansökan här.