info

Det går för tillfället inte att nå Akademikernas a-kassa via deras webbplats eller Mina sidor hos dem, mer information finns på akademikernasakassa.se. Det här påverkar också utbetalning från SULF:s inkomstförsäkring hos Folksam. Utbetalningen från inkomstförsäkringen sker en vecka efter att utbetalningen från a-kassan har genomförts.

Karriär och befordran

Att andelen forskarutbildade har ökat kraftigt under de senaste decennierna är glädjande att konstatera, både för individen och samhället. Men alla dessa forskarutbildade varken kan eller ska stanna inom högskolan utan kunskapen som de disputerade besitter behöver komma samhällsutvecklingen till del.

Akademiska karriärer kan se oerhört olika ut. Kanske är du en student med forskardrömmar, en doktorand som befinner sig i den svåra perioden så där ett år innan avhandlingen förväntas vara färdig, en adjunkt som funderar på möjligheten att bli senior adjunkt eller excellent lärare, eller kanske en lektor som undrar hur man tar sig vidare till att bli professor.

Kanske har du också varit tvungen att kryssa dig fram mellan olika typer av tidsbegränsade anställningar och ibland frågat dig om det här med en akademisk karriär egentligen är rätt väg för dig. SULF har därför tagit fram en expeditionsguide för den akademiska karriären som kan användas som guide för att stötta dig när det gäller de tankar du har och de vägval du ska göra. Lycka till på din expedition, men kom ihåg att karriären inte existerar separat från livet. Inte ens den akademiska.

Skriften Expeditionsguiden 

Är du medlem så kan du också ladda ned den som pdf på Mina sidor.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}