Fredag 21 juni är kansliet stängt / Friday June 21 the office is closed

Sök efter:

Händelserna i Iran är oacceptabla!

Nyhet

Det som händer i Iran just nu är fasansfullt och helt oacceptabelt! SULF stödjer protesterna och uppmanar den iranska regeringen att omedelbart upphöra med det orimliga våldet, säger SULF:s ordförande Sanna Wolk i en kommentar med anledning av nedanstående uttalande som Sacos styrelse antagit idag.

Sacos styrelse, samlad till sammanträde den 11 oktober, är djupt oroad över situationen för de mänskliga rättigheterna i Iran. Fredliga demonstranter – många av dem studenter och forskare – fängslas eller dödas när de protesterar mot den iranska regimen. Vi ser med bestörtning på beskjutningarna vid Sharifuniversitetet, inte minst mot bakgrund av att högre utbildning och forskning är avgörande i byggandet av en fungerande demokrati. Den iranska ledningens agerande är fullständigt oacceptabelt.

Saco uppmanar myndigheterna i Iran att respektera grundläggande demokratiska principer såsom yttrandefrihet, föreningsfrihet och kvinnors fri- och rättigheter. Vi uppmanar politiker i Sverige och EU att tydligt markera mot den iranska regimens våld mot egna medborgare och att vidta relevanta åtgärder i denna kritiska situation. Vi vill visa vår solidaritet med alla fredligt protesterande i Iran.

Fler nyheter