info

Det går för tillfället inte att nå Akademikernas a-kassa via deras webbplats eller Mina sidor hos dem, mer information finns på akademikernasakassa.se. Det här påverkar också utbetalning från SULF:s inkomstförsäkring hos Folksam. Utbetalningen från inkomstförsäkringen sker en vecka efter att utbetalningen från a-kassan har genomförts.

Den 14 november undertecknades det nya Bransch- och löneavtalet Högskola mellan Arbetsgivaralliansen och Akademikerförbunden, för perioden 2022–2025. Avtalet innebär ytterligare utveckling mot attraktiva villkor som gynnar våra medlemmar och underlättar arbetsgivarnas kompetensförsörjning genom att vara konkurrenskraftigt gentemot de statliga högskolorna

– Avtalet reglerar mycket av det som är specifikt för högskolesektorn och jag är mycket nöjd över att vi nu har ett nytt avtal på plats för våra medlemmar vid de högskolor som tillhör Arbetsgivaralliansens avtalsområde, säger SULF:s ombudsman Anna Lundgren som förhandlat fram avtalet tillsammans med SULF:s Jan Gladh.

Arbetsgivaralliansen är en fristående arbetsgivarorganisation för civilsamhället, vars medlemmar på högskoleområdet innefattar Marie Cederschiölds högskola, Röda Korsets högskola, Handelshögskolan, Beckmans Designhögskola, Enskilda högskolan, Stockholms Musikpedagogiska institut, Johannelunds teologiska högskola och Institutet för framtidsstudier.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}