Sök efter:

SULF söker utredare till utredning om forskares arbetsmiljö

Vill du göra en utredning som kan göra skillnad? SULF söker en utredare som ska undersöka och skriva en rapport om forskares arbetsmiljö.

Nyhet

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en betydelsefull aktör inom universitets- och högskoleområdet. Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att de ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller. Resultatet av denna utredning kommer vara till stöd för oss i vårt arbete med att stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper - universitetslärare, doktorander och forskare.

Många forskare har otrygga anställningar.  Förutom att anställningarna är korta och ofta tidsbegränsade är det också många forskare som inte får lön för sitt arbete utan lever på stipendier. Det innebär att de är utan den grundläggande trygghet i form av försäkringar och annat som en anställning ger.

SULF kommer att genomföra en utredning för att ta reda på hur dessa osäkra anställningar påverkar forskarnas arbetsmiljö. Här finns många tänkbara infallsvinklar, och det är viktigt att du har viss förförståelse för olika metodiska ingångar i frågan. Du kommer att utforma arbetet och välja metod och empiriskt underlag i samarbete med SULF:s chefsutredare, men du är själv huvudförfattare till rapporten.

Du har minst en masterexamen i ett relevant ämne, och har den erfarenhet som krävs för att genomföra projektet.

Om dig

För att lyckas med uppdraget behöver du ha:

  • relevant akademisk utbildning.
  • dokumenterad erfarenhet av att göra större undersökningar.
  • god förmåga att på svenska beskriva komplexa förhållanden i text.
  • god engelska i tal och skrift.
  • god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du

  • har doktorsexamen.
  • har kunskap om högskolesektorn.
  • har erfarenhet av och/eller intresse för arbetsmiljöfrågor och fackligt arbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får ett intressant uppdrag som kommer att stärka din meritlista inför framtida arbete som utredare eller liknande. Du kommer att arbeta i ett sammanhang som präglas av kunskap och stort engagemang för forskares villkor. Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den svenska högskolan. Vi finns i trivsamma lokaler i Gamla Stan i Stockholm.

Uppdraget är en tidsbegränsad anställning om 6 månader.

Övriga upplysningar

Lön och övriga villkor enligt överenskommelse. Tillträde efter överenskommelse.

För ytterligare information kontakta:

Karin Åmossa, chefsutredare, ka@sulf.se, 08-505 836 19

Git Claesson Pipping, förbundsdirektör, gcp@sulf.se, 08-505 836 11

Facklig företrädare är Michael Svedemar, ms@sulf.se, 08-505 836 35

Skicka din ansökan till ansokan@sulf.se. Märk varje bilaga med texten utredare och ditt eget namn. Vi vill ha din ansökan senast 30 april 2020.

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har 21 200 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskola. Förbundet har 25 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet i Gamla stan, Stockholm. Läs mer om oss på www.sulf.se

Fler nyheter