Sök efter:

Vill du arbeta för Sveriges universitetslärare och forskare?

Nyhet

SULF söker ombudsman/förhandlare med placering i Göteborg

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en betydelsefull aktör inom universitets- och högskoleområdet. Vi söker nu en ombudsman/förhandlare som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare.

Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att våra medlemmar ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller. Som ombudsman/förhandlare kommer du att arbeta för och stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper - universitetslärare, doktorander och forskare.

Vi på SULF är övertygade om att en väl fungerande högskola med akademisk frihet och goda och konkurrenskraftiga villkor för alla högskolans anställda är en förutsättning för att kommande generationer ska få den kunskap de behöver. I SULF:s arbete förenas professions-, utbildnings- och forskningspolitiska frågor med villkorsfrågor för att kunna bidra till akademins utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Som ombudsman på SULF kombinerar du förhandlingsarbete, rådgivning och utbildning av förtroendevalda med föreläsningar, projekt eller utredningar relaterade till förbundets professionsfrågor. Dina ansvarsområden omfattar även stöd och rådgivning till lokala styrelser vid lärosäten i såväl arbetsrättsliga frågor som professionsfrågor. Du arbetar också med styrelseutveckling och stöd i föreningarnas rekryteringsarbete. Resor inom landet förekommer. Sammantaget erbjuder vi intressanta, givande, utvecklande och omväxlande arbetsuppgifter inom högskolesektorn.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du ha:

  • relevant akademisk utbildning
  • goda kunskaper i arbetsrätt
  • gedigen erfarenhet av förhandlingar
  • kunskap om eller erfarenhet av högskolesektorn
  • god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • förmåga till både samarbete och självständigt arbete

Hur du är som person är viktigt för oss. Vi ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund, utan till nyfikenhet, allmänbildning, uppslagsrikedom, envishet och omdöme. Vi fäster stor vikt vid förmåga till både samarbete och självständigt arbete och förutsätter att du har några års relevant yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en medlemsstyrd organisation.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inriktat på framtiden och utveckling. Vårt kollektivavtal erbjuder mycket goda villkor och tjänstepension är en självklarhet. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter.

Som ombudsman/förhandlare med placering i Göteborg tillhör du förbundskansliet men du kommer ha din arbetsplats på Lennart Torstenssonsgatan 7 i centrala Göteborg. I Göteborg arbetar ytterligare en ombudsman från SULF. På arbetsplatsen finns även ombudsmän från andra Sacoförbund. Totalt arbetar ca 16 ombudsmän vid Lennart Torstensgatan.

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den svenska högskolan. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap om denna samhällssektor, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt.

Övriga upplysningar

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde augusti 2020.

För ytterligare information kontakta:

  • Jan Gladh, chef för enheten för profession och villkor, jg@sulf.se, 08-505 836 32
  • Facklig företrädare är Michael Svedemar, ms@sulf.se, 08-505 836 35

Skicka din ansökan till ansokan@sulf.se. Märk varje bilaga med texten ombudsman och ditt eget namn. Vi vill ha din ansökan senast den 27 mars 2020.

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har 21 200 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskola. Förbundet har 25 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet i Gamla stan, Stockholm. Läs mer om oss på www.sulf.se

Fler nyheter