Sök efter:

Lars Geschwind ny förbundsdirektör på SULF

Pressmeddelande

Lars Geschwind heter SULF:s nya förbundsdirektör. Han kommer närmast från KTH där han har verkat som professor. Lars börjar efter årsskiftet och ersätter Git Claesson Pipping som gått i pension under hösten. Det beslutade SULF:s förbundsstyrelse vid ett extra styrelsemöte den 21 november.

– Uppdraget som förbundsdirektör är spännande och utmanande. Om Sverige ska ha en högre utbildning och forskning i världsklass måste SULF:s medlemmar få bra förutsättningar att göra ett bra jobb. Att få vara en del i det arbetet tillsammans med övriga anställda och alla fackligt aktiva inom SULF känns oerhört stimulerande och något jag verkligen ser fram emot, säger Lars Geschwind.

Lars Geschwind är idag professor på Kungliga Tekniska högskolan där han har verkat de senaste tio åren. Han har en bred bakgrund från akademin, där han haft roller som chef, vice skolchef, forskare samt lektor. Han har dessutom arbetat som konsult på Regeringskansliet och på Vetenskapsrådet. Han har drivit flera forskningsprojekt inom högre utbildning, akademiskt ledarskap och akademiskt arbete och har god insyn i och stort intresse för fackliga frågor.

– Vi är väldigt glada över att få Lars som vår kommande förbundsdirektör. Han har en gedigen erfarenhet från olika delar av akademin vilket kommer vara till stor nytta för SULF:s medlemmar, säger SULF:s ordförande Sanna Wolk i en kommentar.

Presskontakt: 
Ulrika Herstedt, Presskontakt, uh@sulf.se, 070-796 36 30

Fler nyheter