Ett tekniskt missöde mellan SULF och Folksam har resulterat i att ett antal medlemmar har felaktigt fått information om att medlemskapet i SULF är avslutat och därmed har försäkringarna upphört. Det är endast de som själva begärt utträde ur SULF där detta gäller. Läs mer här.

Sök efter:

Titta på webbinariet: Utlänningslagen, nyheter och erfarenheter

Webbsändning

I det här webbinariet, som är på engelska, berättar Robert Andersson, förhandlingschef på SULF, om vad som är nytt angående ändringarna i utlänningslagen och erfarenheter av de fall vi har stött på.

  • Hur påverkar de nya reglerna mig som doktorand eller forskare?
  • Hur påverkar de nya reglerna mina familjemedlemmar?
  • Kan jag fortfarande stanna i Sverige om jag inte får permanent uppehållstillstånd?
  • Hur ska jag navigera angående de nya reglerna?

På webbinariet berättar också två doktorander om erfarenheter när det gäller processen för att få uppehållstillstånd.

Mer information

De som ansvarar för att svara på frågor om hur den nya lagen påverkar dig är Migrationsverket. Därför hänvisar vi i första hand alla frågor till Migrationsverket eftersom de har en skyldighet att ge alla den service som behövs. Det är också de som fattar alla beslut om uppehållstillstånd.

SULF kan, om det handlar om frågor av principiell betydelse och som är nära kopplade till din anställning, ge råd kring din situation. Generellt gäller att du, för att få individuell facklig service, ska ha varit medlem i minst tre månader och att det problem du har inte uppstått innan du blev medlem.

Här hittar du svar på ett antal vanliga frågor.

Fler nyheter