info

SULF:s kansli på Ferkens gränd är stängt för spontanbesök. Service via telefon och mejl ges som vanligt.

info

Kansliet är stängt 13-14 maj / The office is closed 13-14 May

Ny folder med lönestatistik – har du rätt lön? SULF har sammanställt löneläget i september 2020 för några utvalda tjänstebeteckningar och arbetsområden. Statistiken gäller för doktorand med doktorandanställning, adjunkt, postdoktor, forskare, forskarassistent, biträdande lektor, lektor och professor. I lönestatistiken får du också råd om hur du förbereder och genomför ditt lönesamtal på bästa sätt. Du kommer åt lönestatistiken genom att logga in på mina sidor, se längst upp till höger på sulf.se.

Robert Andersson, SULF:s förhandlingschef statlig sektor, kommenterar statistiken:

Hur ser du på de lönenivåer som statistiken visar?
– För att högskolan ska kunna rekrytera, motivera och behålla de bästa lärarna, forskarna och doktoranderna så måste lönenivåerna vara konkurrenskraftiga. Det gäller allt från att de bästa studenterna ska välja att doktorera till att de mest framgångsrika professorerna ska vilja vara kvar inom högskolan. Vår lönestatistik och jämförelser med lönerna för andra yrken visar att vi inte är där idag och att lönenivåerna därför behöver höjas ordentligt inom högskolan. I vissa fall finns indikationer på löneskillnader mellan könen. Jag vill tydliggöra att det är lokala parter och då främst arbetsgivarna som har ansvar för att kontrollera att det inte finns osakliga löneskillnader, säger Robert Andersson.

Hur har löneutvecklingen varit för yrkesgrupperna?
– Den kollektiva löneutvecklingen mellan september 2019 och september 2020 ligger strax under eller strax över två procent för de olika befattningarna som finns med i statistiken.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.