info

SULF värnar miljön! Om medlemsavgiften betalas elektroniskt av alla SULF-medlemmar, gör det skillnad för miljön. Så för miljöns skull – välj autogiro eller e-faktura. För pappersavier tillkommer en avgift om 19 kr per utskickad avi från årsskiftet. Läs mer här eller kontakta SULF:s medlemsregister.

Idag har budgetpropositionen lämnats till riksdagen. I budgetpropositionen framgår att man valt att behålla det mycket kritiserade produktivitetsavdraget* för den högre utbildningen.
– Budgeten innebär fortsatta krav på att undervisning ska bedrivas snabbare och snabbare. Sedan 2001 har SULF varnat för att produktivitetsavdraget lett till omfattande urholkning av anslagen och den kommer att fortsätta. SULF har också larmat för de mycket allvarliga konsekvenser urholkningen fått för universitetslärarna och studenterna. Genom att det fortfarande är kvar måste undervisningen effektiviseras och det leder till att studenterna får mindre undervisningstid. Kvaliteten i den högre utbildningen hotas – något måste göras nu, säger Git Claesson Pipping, förbundsdirektör på SULF.

Läs mer om urholkningen i SULF:s rapport Systemfel i kunskapsfabriken – om ersättningsbeloppen till högre utbildning.

*Produktivitetsavdraget innebär i korthet att utbildningen ska bli effektivare varje år och en procentsats dras av när anslagen räknas upp i den årliga pris- och löneomräkningen. Förutsättningarna för produktivitetsutveckling varierar mellan olika samhällssektorer. Högskolan är inte en kunskapsfabrik och kan inte följa logiken för effektivisering som används i en fabrik. Det går inte snabbare att lära nu än tidigare.

Hittade du det du sökte?

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.