Fredag 21 juni är kansliet stängt / Friday June 21 the office is closed

Sök efter:

Se seminariet - Så påverkar du din lön!

Nyhet

Under hösten kommer många inom universitetsvärlden att ha lönesättande samtal. Men hur förbereder man sig? Vad ska jag tänka på innan, under och efter lönesamtalet? Vad är det som ger högre lön? Hur mycket tjänar andra? Vad kan jag göra för att påverka min lön?

SULF:s förhandlingschef Robert Andersson, som höll i seminariet, lyfte också den rapport/utvärdering som gjorts och heter, Lönesättande samtal som lönebildningsmodell inom högskolesektorn – utvärdering. Rapporten visar att det finns ett omfattande missnöje med hur de lönesättande samtalen fungerar och framför allt med hur cheferna hanterar lönesättningen.

- Jag vill ändå betona att majoriteten av medlemmarna ändå vill ha lönesättning genom lönesättande samtal. Dessutom behöver chefernas förutsättningar uppmärksammas i ljuset av att de oftast har alldeles för många medarbetare att sätta lön på och för lite tid till sitt uppdrag.

Mer information

Här kan du ladda ned och läsa mer om rapporten Lönesättande samtal som lönebildningsmodell inom högskolesektorn – utvärdering.

Medlemmar kan alltid ta del av den aktuella lönestatistiken på Mina sidor, loggar in gör du med BankID.

Om du inte redan är medlem så kan du bli det här.

Fler nyheter