Sök efter:

Sofia Alsing

"För att hon är en fantastisk lärare."

Grattis du har utsetts till högskolehjälte, hur känns det?

Wow, vilken överraskning! Jag hade ingen aning om att jag var nominerad. Jag känner mig både glad och hedrad över denna utmärkelse.

Varför är det viktigt att lyfta hjältar inom högskolan?

Att lyfta hjältar kan bidra till att visa hur viktiga alla inom högskolevärlden är, oavsett om du drivs av att meritera dig akademiskt eller om känner dig nöjd där du är just nu. Att vara en odisputerad adjunkt är inte alltid det lättaste. På många lärosäten saknas karriärmöjligheter med fokus på pedagogik och undervisning, medan karriärstegen för de som forskar är glasklara. Inom mitt ämnesområde tror jag på en blandning av lärare med gedigen klinisk erfarenhet och fokus på pedagogik och lärare som har fokus på forskning. Tillsammans kan dessa som ett team bedriva både aktuell, evidensbaserad och forskningsanknuten undervisning på hög nivå.

Hur har du bidragit/hur vill du bidra till att skapa förändring inom högskolevärlden?

Jag vet inte om jag skapat så stor förändring, men jag försöker alltid att få både studenter och kollegor att se möjligheter och inte hinder. Jag drivs av att göra undervisningen både intressant, aktuell och gärna rolig. Sen är det ju så att jag älskar de ämnen jag undervisar i och jag älskar att undervisa. Det tror jag att studenterna känner och jag tror att de uppskattar min lyhördhet och mitt engagemang.

Vi har tillsammans i lärarlaget arbetat med att i flera ämnen lägga en grund för studenterna i den första terminen som sedan fördjupas under termin två och tre. Det finns därför en tydlig röd tråd i undervisningen som i sin tur blir en trygghet för studenterna.

Slutligen vill jag säga att jag hade inte varit där jag är idag utan mina fantastiska kollegor. Vikten av ett riktigt bra team kan inte nog understrykas.

Nominering

Sofia Alsing är en fantastisk lärare. Att lära ut och inspirera är en konst.