info

SULF:s kansli på Ferkens gränd är stängt för spontanbesök. Service via telefon och mejl ges som vanligt.

Ledighet

Kollektivavtalet Villkorsavtal-T ger dig under vissa förutsättningar rätt att vara tjänstledig från din statliga anställning.

Rätt att vara ledig
Om du har en statlig tillsvidareanställning* har du rätt att vara ledig upp till två år för en annan tidsbegränsad statlig anställning. Om den tidsbegränsade anställning du ska vara ledig för tidsbegränsas med hänvisning till högskoleförordningen kan du ha rätt till längre ledighet.

För att lärosätet på ett rimligt sätt ska kunna planera verksamheten behöver du meddela arbetsgivaren minst två månader i förväg. Läs mer i Villkorsavtal-T.

*och har varit tillsvidareanställd/inklusive provanställning hos arbetsgivaren i minst 12 månader

Möjlighet att vara ledig
Även i de fall du inte har rätt till ledighet enligt ovan kan du beviljas ledighet enligt Villkorsavtal-T. För lärosätet finns en möjlighet att bevilja tjänstledighet i upp till sex månader. Om lärosätet anser att det finns särskilda skäl kan man bevilja längre ledighet.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.