Ett tekniskt missöde mellan SULF och Folksam har resulterat i att ett antal medlemmar har felaktigt fått information om att medlemskapet i SULF är avslutat och därmed har försäkringarna upphört. Det är endast de som själva begärt utträde ur SULF där detta gäller. Läs mer här.

Sök efter:

Påverka din vardag - bli förtroendevald

Hur du har det på jobbet påverkar dig, men du kan vara med och påverka din jobbvardag. Som medlem i SULF finns det flera olika möjligheter att engagera sig och driva de frågor som är viktigast på just din arbetsplats.

SULF:s uppgift är att hjälpa och stötta medlemmarna när det gäller löner och anställningsvillkor, arbetsmiljö, jämställdhet samt hur arbetet är organiserat.  Vid de flesta lärosäten finns engagerade SULF-medlemmar som arbetar för att din vardag ska bli bättre. Du kan också engagera dig. Det finns flera olika sätt att göra det på. Du kan till exempel delta i en aktivitet anordnad vid ditt lärosäte, gå på ett fackmöte eller sprida information om SULF på din institution.

Du kan också engagera dig genom att bli förtroendevald. Som förtroendevald kan och ska du påverka förbundets verksamhet. Alla SULF-medlemmar kan engagera sig fackligt i SULF-föreningen på arbetsplatsen.

SULF:s lokalföreningar är den del av förbundet som är närmast medlemmarna och som har möjlighet att synas och höras i medlemmarnas vardag. Medlemmarna styr verksamheten genom att på årsmötet utse styrelse och fatta beslut om förslag till verksamhetsplan, men även utanför årsmötet kan styrelsen genom medlemsmöten och diskussioner med medlemmar skapa möjlighet till påverkan och dialog. Här kan du läsa mer om våra lokalföreningar.

Blir du nyfiken på hur du kan bidra till en bättre vardag för dig och dina kollegor? Ta kontakt med din lokala SULF-förening

Redan förtroendevald?

För dig som redan är förtroendevald i SULF eller Saco-S har vi samlat en massa bra information på våra förtroendemannasidor. Logga in för att få tillgång till allt material.

Logga in som förtroendevald