info

Medlemsrådgivningens telefontider vecka 11 och 12: måndag 9.00-11.30, onsdag 12.30-15.00 och fredag 9.00-11.30. Snabbaste sättet att kontakta oss är via mejl, radgivning@sulf.se.

Lön

Webbinarium: Så påverkar du din lön!

Under hösten har många inom universitetsvärlden att ha lönesättande samtal. Men hur förbereder man sig? Vad ska jag tänka på innan, under och efter lönesamtalet? Vad är det som ger högre lön? Hur mycket tjänar andra? Vad kan jag göra för att påverka min lön? Under seminariet lyfte också SULF:s förhandlingschef Robert Andersson den rapport/utvärdering som gjorts och heter, Lönesättande samtal som lönebildningsmodell inom högskolesektorn – utvärdering. Rapporten visar att det finns ett omfattande missnöje med hur de lönesättande samtalen fungerar och framför allt med hur cheferna hanterar lönesättningen.

– Jag vill ändå betona att majoriteten av medlemmarna ändå vill ha lönesättning genom lönesättande samtal. Dessutom behöver chefernas förutsättningar uppmärksammas i ljuset av att de oftast har alldeles för många medarbetare att sätta lön på och för lite tid till sitt uppdrag.

Medlemmar kan alltid ta del av den aktuella lönestatistiken genom att logga in på Mina sidor. Om du inte redan är medlem så kan du bli medlem här.

Hur förbereder du dig inför ditt lönesättande samtal?

Inför årets lönerevision har Saco-S, där SULF ingår, tagit fram två utbildningsfilmer. Den här handlar om ena handlar vikten av …

Processen med lönesättande samtal

Inför lönerevisionen har Saco-S, där SULF ingår, tagit fram två utbildningsfilmer. Den här handlar om hur det lönesättande samtalet ska …

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?