info

SULF:s kansli på Ferkens gränd är stängt för spontanbesök. Service via telefon och mejl ges som vanligt.

SULF:s medlemsförmåner

Med ett medlemskap i SULF får du tillgång till den kunskap du behöver för att orientera dig i högskolevärldens djungel av lagar och förordningar. Du får tillgång till en av marknadens bästa inkomstförsäkringar, rådgivning, bra medlemsförsäkringar och mycket mer. Välkommen till SULF – det lönar sig att vara medlem! Bli medlem direkt här.

 • En av marknadens bästa inkomstförsäkringar ingår i ditt medlemskap. För att få ersättning måste du ha rätt till inkomstrelaterad ersättning från en svensk a-kassa. Det innebär att du behöver vara medlem i både SULF och Akademikernas a-kassa för att kunna utnyttja försäkringen.
 • Försäkringen är särskilt anpassad till de utmaningar som SULF:s medlemmar möter i den akademiska karriären. I andra inkomstförsäkringar kan perioder av stipendier eller forskarstudier på heltid utan anställning ställa till problem, men vi räknar dem som överhoppningsbar tid, med större möjlighet för dig att få ersättning. Vi maximerar också dina möjligheter att kombinera stöd från Trygghetsstiftelsen med SULF:s inkomstförsäkring.
 • Du kan teckna en individuell tilläggsförsäkring utöver den grundförsäkring som ingår i medlemskapet. Tilläggsförsäkringen tecknas individuellt och ger ersättning i ytterligare 150 dagar. Månadspremien varierar beroende på inkomst från 33 kr/mån till 198 kr per månad.

SULF:s inkomstförsäkring

Tilläggsförsäkring – kontakta Folksam för mer information

Tillfälliga a-kasseregler under 2020

I och med coronaviruset så har det införts tillfälliga a-kasseregler. Här hittar du vad som gäller samt hur de påverkar SULF:s inkomstförsäkring.

Grupp och livförsäkringar i Folksam

Som medlem i SULF får du tillgång till mycket förmånliga försäkringar för dig och hela familjen. Tillsammans med Folksam erbjuder vi en rad olika försäkringar.

Följande försäkringserbjudanden finns

 • Livförsäkring
 • Sjukkapitalförsäkring
 • Sjuk- och diagnosförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Sjukvårdsförsäkring

Som ny yrkesverksam medlem ansluts du automatiskt till ett antal försäkringar. Du får dessa gratis under tre månader. Om du inte tackar nej till dessa inom tre månader får du behålla dem till ett förmånligt pris. Läs mer på Folksams webbplats under rubriken ”För nya medlemmar”.

En timmes försäkringsrådgivning

Folksam erbjuder alla medlemmar en timmes kostnadsfri rådgivning där de hjälper dig att se över ditt försäkringsskydd. Erbjudandet gäller oavsett om du har försäkring i Folksam eller inte. Tillsammans ser ni över ditt försäkringsskydd, så att det passar din nuvarande situation. Här hittar du mer information om erbjudandet samt hur du gör för att boka.

Hem och bilförsäkring i Trygg-Hansa

Som medlem i SULF får du tillgång till mycket förmånliga försäkringar. Det finns försäkringar för hem och fritidshus, det finns för bil och båt.

En specialförsäkring för gästforskare

Gästdoktorander och tillresta postdoktorander erbjuds samma omfattning och villkor i sin hemförsäkring. För dig med ett mindre boende och inte så många ägodelar finns möjligheten att välja en specialanpassad försäkring med ett lägre försäkringsbelopp på 200 000 kronor för lösöret, i stället för 1,5 miljoner kronor som är Trygg-Hansas standardvillkor.

Dina förmåner

 • Alltid minst 10 procent rabatt på din hemförsäkring
 • Förstaårsrabatt om 10 procent på din bilförsäkring och 20 procent på din hemförsäkring. Dessutom kan du få Trygg Hansas samlingsrabatt.
 • Vid ofrivillig arbetslöshet slipper du betala premien för din hemförsäkring och bilförsäkring i upp till ett år.

Läs mer på Trygg Hansas webbplats.

Du kan teckna bolån och medlemslån till mycket förmånliga villkor som SULF-medlem i:

 

Som medlem i SULF får du tillgång till medlemsrådgivning. Du kan välja mellan att mejla eller ringa till medlemsrådgivningen. Men innan du kontaktar oss – ta en titt på sidorna under fliken Jobb, lön och villkor. Här har vi samlat vår kunskap för att vägleda dig genom regelsystemen inom högskolan.

Ring
Ring 08-505 836 00 (växel) så blir du kopplad till någon av de ombudsmän som har rådgivning. Den är öppen mellan klockan 9.00 – 11.30. Observera att medlemsrådgivningen bara är öppen för medlemmar. Var därför beredd att uppge ditt person- eller medlemsnummer.

Mejla
Här kan du enkelt ställa frågor till SULF:s kunniga ombudsmän. Ställ en fråga genom att klicka här. Ambitionen är att du ska får svar inom 24 timmar på vardagar. Under helg och semestertider kan svarstiderna variera.

För att vi ska kunna ge dig ett så bra svar som möjligt är det viktigt att du anger följande:

 1. Medlemsnummer eller personnummer.
 2. Vad ärendet gäller
 3. Den e-postadress du vill att vi svarar till alternativt telefonnummer

Som SULF-medlem för du rabatt på ett antal tidningsprenumerationer, några knyter an till området utbildning och forskning andra är nyhetsmagasin med fördjupade analyser.

Axess är ett kultur- och samhällsmagasin som Axess bild på omslag
tar sig an samtidens stora frågor – där den allmänna mediala diskussionen slutar tar Axess Magasin sin början. Tidningen kännetecknas av en prövande, undersökande hållning – den är öppen för olika perspektiv och positioner, resonerande mer än fastslående. Varje nummer har ett eget huvudtema. Dessutom intervjuer, recensioner, reflekterande essäer – ackompanjerat av vackra illustrationer. Axess Magasin utkommer 9 gånger per år och som prenumerant får du även tillgång till Axess TV via webben.

 

Fokus Nyhetsmagasinet Fokus är Sveriges enda renodlade nyhetsmagasin som varje vecka, 41 utgåvor per år, levererar nyheter, fördjupande analyser och reportage inom politik, ekonomi, kultur vetenskap,  och livsstil – från Sverige och världen. Medlem erbjuds att gratis testa 4 utgåvor (lösnummerpris 276 kronor) eller en helårsprenumeration för 1 885 kr (lösnummerpris 2 829 kronor). Väljer man en helårsprenumeration ingår även en digital Fokusprenumeration (värde 2 050 kronor) helt kostnadsfritt.

 • vid prenumeration – ange kod SULF41
 • testa 4 utgåvor gratis – ange kod SULF4

 

Respons – SULF-medlemmar kan teckna en årsprenumeration till det rabatterade priset 330 kr. Kampanjkoden är ”SU” och denna förs in i fältet för kampanjkod.

Många av SULF:s medlemmar arbetar i perioder utomlands och SULF har därför särskilda medlemsförmåner för dig som ska arbeta utomlands under ett eller ett par år.

Facklig service utomlands

För den SULF-medlem som arbetar utomlands under maximalt två år är det möjligt att vara gästmedlem i något av SULF:s systerförbund i Kanada, Irland, Storbritannien, Finland, Norge och Danmark. Som gästmedlem har du rätt till råd och stöd kring anställningsavtal, lön och andra fackliga frågor.

Läs mer här.

Föreningen Svenskar i Världen
SULF är silverpartner till SVIV. Det innebär att som medlem i SULF får du 20 procents rabatt på medlemskap i SVIV. Du betalar då endast 400 kronor. SVIV ger rådgivning i frågor av intresse för utlandssvenskar. Som medlem har du tillgång till pensions-, skatte- och juridiska rådgivare och du kan prenumerera på Svenskar i Världens tidning och nyhetsbrev. Via SVIV:s hemsida, tidning och Facebooksida får du information och skapar kontakter mellan utlandssvenskarna runt om i världen.

Läs mer här!

SULF arrangerar ett stort antal lokala seminarier och informationsdagar.

SULF:s förbundstidning Universitetsläraren ingår i ditt SULF-medlemskap. Papperstidningen utkommer med 8 nummer om året. Tidningens webbplats och nyhetsbrev är den bästa platsen att hålla koll på det senaste inom högskolesfären. Tidningen är ett ledande organ för den högskolepolitiska diskussionen i Sverige, och ett viktigt annonsorgan inom högskoleområdet.

Varje år sammanställer SULF lönestatistik. Statistiken samlar relevant lönestatistik för doktorander med tjänst, postdok, forskarassistenter, adjunkter, lektorer och professorer inom det statliga avtalsområdet.

Med Saco Lönesök kan du hitta medellöner och uppgifter om lönespridning för olika åldersgrupper, examensår, utbildningar, arbetsmarknadssektor med mera.

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.