info

SULF:s kansli på Ferkens gränd är stängt för spontanbesök. Service via telefon och mejl ges som vanligt.

Regeringen har presenterat lagförslag som är i linje med den överenskommelse om trygghet, omställning och anställningsskydd som parterna kom överens om i december.

De tre statliga utredningar som är en förutsättning för att partsöverenskommelsen om anställningsskydd och omställning på privat sektor i höstas ska kunna bli verklighet har nu presenterats. Anställningsskyddet ska förändras för alla och möjlighet till omställningsstöd ges även för de utan kollektivavtal. För att stödja det livslånga lärandet införs ett offentligt vuxenstudiestöd för hela arbetsmarknaden. 

Jan Gladh, SULF:s förhandlingschef för det privata avtalsområdet, kommenterar:

Det är positivt att vi nu har tagit ytterligare ett steg mot att kunna genomföra en viktig reform på svensk arbetsmarknad. Nu finns ett lagförslag som vilar på överenskommelsen mellan parterna och som tillsammans med huvudavtalet kommer att ge Sverige ett helt nytt system för trygghet, omställning och anställningsskydd, omfattande hela kedjan, från uppsagd till omställningsstöd – utbildning och möjlighet till ett nytt arbete.  Att vi har nått så här långt är ett styrkebesked för den svenska modellen. Men det är viktigt att SULF nu bevakar våra medlemmars intressen inom den statliga sektorn.

Det som händer nu är att förslagen ska ut på remiss. Därefter ska riksdagen anta lagförslagen, vilket är en förutsättning för att parterna ska träffa nytt huvudavtal.

Mer information

Råd & stöd
Hej, hur kan vi hjälpa dig?
{{ currentTitle }}

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.