info

SULF värnar miljön! Om medlemsavgiften betalas elektroniskt av alla SULF-medlemmar, gör det skillnad för miljön. Så för miljöns skull – välj autogiro eller e-faktura. För pappersavier tillkommer en avgift om 19 kr per utskickad avi från årsskiftet. Läs mer här eller kontakta SULF:s medlemsregister.

Postdok/arbeta utomlands
Många universitetslärare och forskare väljer att under perioder av karriären arbeta utomlands. Oavsett om det rör sig om perioder som postdok, forskare eller gästprofessor är kunskap och planering förutsättningar för en givande utlandsvistelse och en harmonisk återkomst till Sverige.

För den SULF-medlem som arbetar utomlands under maximalt två år är det möjligt att vara gästmedlem i något av SULF:s systerförbund i Kanada, Irland, Storbritannien, Finland, Norge och Danmark. Som gästmedlem har du rätt till råd och stöd kring anställningsavtal, lön och andra fackliga frågor.

SULF har avtal om gästmedlemskap med universitetslärarförbunden i flera länder, se nedan. Avtalen innebär att en SULF-medlem som under en period är verksam till exempel vid ett norskt universitet kan kontakta representanterna för Forskerforbundet och få råd eller stöd i saker som rör anställningsavtal, lön och andra villkor, arbetsförhållanden och liknande fackliga frågor. Medlemmarna får status som ”Gästmedlem” (på Irland och i Storbritannien ”Affiliate members”).

En förutsättning för gästmedlemskapet är att du kvarstår som medlem i SULF under perioden.

Perioden som gästmedlem kan högst uppgå till två år; därefter måste man söka fullt medlemskap i organisationen. Under tiden i det andra landet utgår ingen tilläggsavgift, utan man fortsätter att betala medlemsavgift till förbundet i hemlandet.

Ansök om gästmedlemskap
För att kunna utnyttja gästmedlemskapet under din utlandsvistelse krävs att SULF meddelat systerförbundet i förväg. Du måste därför ansöka om gästmedlemskap innan din utlandsvistelse. Ansökan sker genom e-post, se nedan.

Avtal om gästmedlemskap finns med följande organisationer:
Dansk Magisterforening (DM), Danmark
Forskerforbundet, Norge
Forskarförbundet (Tieteentekijöiden liito), Finland
The University and College Union (UCU), Storbritannien
Irish Federation of University Teachers (IFUT), Irland
Canadian Association of University Teachers (CAUT), Kanda

Hittade du det du sökte?

Sulf.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det.