Postdok/arbeta utomlands

För den SULF-medlem som arbetar utomlands under maximalt två år är det möjligt att vara gästmedlem i något av SULF:s systerförbund i Kanada, Irland, Storbritannien, Finland, Norge och Danmark. Som gästmedlem har du rätt till råd och stöd kring anställningsavtal, lön och andra fackliga frågor.

SULF har avtal om gästmedlemskap med universitetslärarförbunden i flera länder, se nedan. Avtalen innebär att en SULF-medlem som under en period är verksam till exempel vid ett norskt universitet kan kontakta representanterna för Forskerforbundet och få råd eller stöd i saker som rör anställningsavtal, lön och andra villkor, arbetsförhållanden och liknande fackliga frågor. Medlemmarna får status som ”Gästmedlem” (på Irland och i Storbritannien ”Affiliate members”).

En förutsättning för gästmedlemskapet är att du kvarstår som medlem i SULF under perioden.

Perioden som gästmedlem kan högst uppgå till två år; därefter måste man söka fullt medlemskap i organisationen. Under tiden i det andra landet utgår ingen tilläggsavgift, utan man fortsätter att betala medlemsavgift till förbundet i hemlandet.

Ansök om gästmedlemskap
För att kunna utnyttja gästmedlemskapet under din utlandsvistelse krävs att SULF meddelat systerförbundet i förväg. Du måste därför ansöka om gästmedlemskap innan din utlandsvistelse. Ansökan sker genom e-post, se nedan.

Avtal om gästmedlemskap finns med följande organisationer:
Dansk Magisterforening (DM), Danmark
Forskerforbundet, Norge
Forskarförbundet (Tieteentekijöiden liito), Finland
The University and College Union (UCU), Storbritannien
Irish Federation of University Teachers (IFUT), Irland
Canadian Association of University Teachers (CAUT), Kanda

Hittade du det du sökte?

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på sulf.se godkänner du det. Läs mer om användning av kakor.