info

SULF värnar miljön! Om medlemsavgiften betalas elektroniskt av alla SULF-medlemmar, gör det skillnad för miljön. Så för miljöns skull – välj autogiro eller e-faktura. För pappersavier tillkommer en avgift om 19 kr per utskickad avi från årsskiftet. Läs mer här eller kontakta SULF:s medlemsregister.

SULF tycker

SULF bedriver ett omfattande opinionsarbete. Dit hör kontakter med regeringen, riksdagsledamöter, universitets- och högskoleledningar, utbildnings- och arbetsmarknadsjournalister. Läs mer om vad SULF tycker här!

Det är nödvändigt att sambandet mellan forskning och utbildning är starkt för att studenterna ska få en bra utbildning som vilar på vetenskaplig grund.

I vår globaliserade värld med utbyte mellan lärosäten är betydelsen av internationellt gångbara kunskaper och utbildningar allt större. Högskoleutbildning ger studenterna en god grund för det livslånga lärandet. Kunskaperna är inte bara den enskilda studentens egendom utan en investering i vår gemensamma framtid. SULF tycker att all högskoleutbildning ska vara avgiftsfri för alla studenter. Akademisk utbildning av hög kvalitet ger studenterna verktyg att utveckla sitt kritiska tänkande och är avgörande för samhällets kulturella, vetenskapliga, ekonomiska och tekniska utveckling.

För att universiteten och högskolorna ska kunna utbilda för framtiden behöver utbildnings- och forskningspolitiken vara sammanhållen och garantera en långsiktig finansiering. På så sätt skapas också förutsättningar för kreativitet och en god arbetsmiljö. En forskarutbildning av hög kvalitet är ett måste för att säkra akademins framtid.

Hittade du det du sökte?

Sulf.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det.